2017-11-28 178 浏览
一田大减价,同男朋友走左黎沙田一趟!黎到呢边,周围行下揾左野食先去血拼!黎呢间台式餐厅试下!黎到时,未算好多人,但一到左12点几,啲人开始出动,劲多人啊!好彩黎得早咋!入到黎,没有好堂皇嘅装饰,但枱凳都用系baby blue,好靓啊!打卡之选啊!拣野食时,我地拣左两个午餐 - 香烤鸡扒蕃茄意大利饭加$8配原味珍珠奶茶、蒲烧鳗鱼石锅饭加$8配芋香珍珠奶茶另外,仲拣左半份卤香鸡中翼。香烤鸡扒蕃茄意大利饭🍅饭嚟到嘅时候,已经闻到番茄好香嘅味道😆块鸡扒嘅皮煎到好香脆,而肉就好软滑,唔会好嚡,吸收唔同嘅汁,好Juicy好好味❤而且蕃茄汁又开胃👍配合埋个意大利米软硬适中,口感一流👍蒲烧鳗鱼石锅饭嘅鳗鱼好滑好大条!!!一间睇落普通嘅餐厅,但食物质素可以咁高,用料亦一啲都唔麻夫!!鳗鱼汁唔会好甜,将饭同汁捞埋一齐,再系个石锅上烧下佢,好香!饭焦更系一流啊!卤香鸡中翼嘅卤水味好香好重!卤水入晒鸡翼嘅肉入面,食鸡翼时亦食到卤水嘅香味!正啊!原味珍珠奶茶嘅珍珠唔算好多,正适合我地呢啲好惊太多珍珠搞到好饱嘅人啊!另外,呢款奶茶嘅茶味突出,男朋友最爱饮茶,正啊!因为叫左少甜,饮落冇左阵好甜嘅糖水味,好好味啊!出
一田大减价,同男朋友走左黎沙田一趟!
黎到呢边,周围行下揾左野食先去血拼!

另外,仲拣左半份卤香鸡中翼。
香烤鸡扒蕃茄意大利饭
蒲烧鳗鱼石锅饭

卤香鸡中翼

原味珍珠奶茶

原味珍珠奶茶嘅珍珠唔算好多,正适合我地呢啲好惊太多珍珠搞到好饱嘅人啊!另外,呢款奶茶嘅茶味突出,男朋友最爱饮茶,正啊!因为叫左少甜,饮落冇左阵好甜嘅糖水味,好好味啊!出面啲台式珍珠奶茶店铺做唔到呢种真少甜嘅效果!
芋香珍珠奶茶
芋香珍珠奶茶嘅芋味好重!离远都已经闻到啦!而且,呢杯奶茶我系叫左走冰同少甜!完全符合到我想要嘅野!走冰虽然冇冰但仍能keep住冻!少甜亦做得好出色!
呢间餐厅嘅野食整得好好味!下次再黎沙田行街,必定会再黎呢度试其他野!佢嘅珍珠奶茶我至今都仲系念念不忘啊!我地食到饱到爆都系$135咋!抵到烂啊!
2017-11-26
庆祝纪念