2021-06-04
讲到炳记,好多人都话佢啲牛腩好食。我就反而推介其他嘢。最主要系想推介佢嘅卫生!帮衬时间,刚好系疫情。枱枱櫈櫈,全部都好干净。中午时间食饭,又唔会话好多人,好逼夹。由于老板娘坐镇,成间舖头都管理得井井有条。一般面店,一般情况,最怕就系𠮶张抹枱布。好多阿姐,揸住张千年抹枱布,仲要喺你食紧面嘅时间,同你抹枱,真系好呕心。臭到想即刻起身。老老实实,炳记就唔系咁!!每一张枱,顶尽三个人。好多情况都系一至两个人。出嚟食面,我第一次见到,啲阿姐系用纸巾抹枱!可想而知,就算佢帮你抹,你都真系感受得到𠮶种干净!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻当我等面食嘅时间,亦见到,呢度啲阿姐好努力咁样,用干净嘅毛巾抹玻璃。全店,一啲味道都冇!佢哋嘅干净程度,好俾屋企!讲一讲嘢食。。。想推介云吞!真系新鲜㗎!虾有虾味,肉有猪味!啲汤亦都好香甜!成碗饮晒。仲要提一提嘅系,炳记出名嘅唔净只系牛腩,而系份量!如果你叫嘅系一碟捞伊面,食完真系饱足24小时!