作为将军澳居民,谂食乜都谂爆头。唔想餐餐食连锁,揾间小店?想高质又货真价实?行出海滨,都有几个好选择。今日就去咗食burger!! Monterey 愈来愈多小店,系donki个商场沿地下左手边直行,经过一排舖仔,就见到burger’s friend forever。店面唔算大,大概得5,6张4人枱。Burger选择有14款,包括牛鸡猪鱼,种类算多。另外,生酮朋友有福,有生酮包 蛋糕同曲奇拣。如果唔想食burger,仲有意粉 小食选择。#至尊汉堡贪心鬼拣咗个最大嘅,同朋友一半share。两层牛肉,两层芝士,再加烟肉同蛋,底下有菜同蕃茄,上菜时震撼咗我。超大个超厚!擘大口肯定一啖都食唔晒!牛肉好juicy,唔会柴枝咁干,加上烤洋葱汁,一边咬一边漏汁,烟肉同蛋帮佢加咗另一个层次,汉堡包包皮有焗香,少少脆口。另外仲加咗一份小食,叫做炸鱼手指。初初以为一定系普通嘅鳕鱼手指,点知原来用鱼柳做,揸得好香脆,而且冇雪藏味,我相信佢哋嘅鱼柳包都应该会好好食。餐饮升级左做蜜糖香蕉云呢拿奶昔云呢拿味好重,而且好香滑,有少少香蕉蓉,加上蜜糖,成件事非常夹。邪恶到极点。

#至尊汉堡
贪心鬼拣咗个最大嘅,同朋友一半share。

另外仲加咗一份小食,叫做炸鱼手指。

餐饮升级左做蜜糖香蕉云呢拿奶昔

• 至尊汉堡