2021-05-18 645 浏览
🍽冠华粥品店 (长沙湾)📍长沙湾青山道255号8-9舖 (入口设于永隆街).简单有时就系最唔简单。好足料嘅粥料 haha 嗌咗两个Set 。🍲皮蛋瘦肉粥配萝卜糕 $25🍲碎牛祝配炒米粉 $21.佢个蒸萝卜糕系原底蒸嘅,开头以为系煎嘅先至够香,但系佢个高底好绵,好滑,冇谂过蒸萝卜糕会有呢一个质地,感觉好似食紧面包布甸咁。.#利利仁饮食杂志九龙区 #长沙湾美食 #长沙湾 #长沙湾街市 #保安道体育馆 #九龙 #中式料理 #萝卜糕 #米粉レシピ #米粉 #粥 #carbs #carbonfiber #穷人恩物 #牛肉 #soup #congee #Hongkonger #hkfoodie #foodie #foodiehk #852food #hkfood #HongKongfoodie #Hongkongfood #chinesefood
🍽冠华粥品店 (长沙湾)
📍长沙湾青山道255号8-9舖 (入口设于永隆街)
🍲皮蛋瘦肉粥配萝卜糕 $25
🍲碎牛祝配炒米粉 $21