2016-07-08 1591 浏览
星期六能够自然醒,再同父王母后食个靓早餐真系一件美事。基本上我次次都系点呢个餐。我最钟意瑞士有得免费转汤底做罗宋或者蕃茄汤底。呢种传统香港茶餐厅风味既罗宋汤,酸酸甜甜,又多菜粒,我最钟意。火腿奄列、鲍鱼丝火腿米粉(罗宋汤底)配菠萝油呢个餐真系几大架,如果食哂,午餐都可以悭番。不过食落我就觉得真系太多火腿丝,奄列又有、米粉又有,唔知可唔可以将其中一样改下?跟餐可以拣菠萝油或热狗。菠萝油咁邪恶既野,一向都系我至爱。呢度既菠萝油就真系……差既,因为佢好明显系翻叮,虽然个包暖,但最重要既菠萝皮就完全系淋既,扣唔少分,所以每次食完我都会话下次叫热狗好过(试过都几好食),但下次再去我肯定又会唔记得左呢个感觉,想俾多次机会佢。(其实有时做人就系咁,唔知要骗自己去俾机会人到几时。不过唔伤身既事,重覆错下又无伤大雅既。)饮埋杯热茶走,同屋企人谈天说地,咁就一朝。瑞士既餐牌选择真系够多,而且每样质素都唔错,加上呢间分店星期六空空如也,同平时午饭时间既中环分店差天共地,呢度装修同环境都加哂分,茶餐厅价钱黎讲街坊完全食得过。

星期六能够自然醒,再同父王母后食个靓早餐真系一件美事。

火腿奄列、鲍鱼丝火腿米粉(罗宋汤底)配菠萝油

。不过唔伤身既事,重覆错下又无伤大雅既。

饮埋杯热茶走,同屋企人谈天说地,咁就一朝。

2016-06-18
$30 (早餐)
  • 罗宋汤底