2023-12-26
今次就嚟到呢间标榜正宗韩国风味嘅食店,几期待嘅!一入门口,哩间店嘅氛围就给我一种惊喜感,唔使太讲究,但系每一样嘢都整得几用心。首先,𠮶个牛肉紫菜饭卷真系得㖞!牛肉嘅嫩滑同紫菜提供嘅鲜味,好配搭,真系咬落去一啖满足😋。再来个蜜糖薯条,简直就系甜咸完美嘅搭档!外皮脆卜卜,热辣辣食落去好过瘾,内里嘅薯条松软得嚟仲带啲蜜糖香气,层次丰富,真系食唔停口🍟🍯。至于韩式芝士蛋卷呢,每层间嘅芝士同用料都做到蛋香四溢,但可能因为味道比较温和,所以酱汁嘅香浓就显得略为突出啲,味道层次可以再平衡啲🧀🍳。难得有间店,饮品都可以健康之余,又保持咗果味。个梨子汁甜而唔腻,清新爽口🍐。提子汁同甜米露都半甜唔腻,下次热天嚟必定要再试🍇🍨!最后,呢间店嘅待客服务都几唔错,有种街坊间嘅温馨。整体黎讲,呢度嘅食物真系平民价钱但玩味十足,值得一嚟再嚟!👍🤗🎉