2022-12-12
夜晚喺旺角饮完野又想食野,本身想去食果间已经 last order 左,行行下讲起网上介绍过呢间 恒达油渣面,于是就行过去睇下仲有冇得食, 好彩仲有, 好多年无食过 油渣面 喇真系。一家小店坐位唔多,听得出好多都系成日嚟嘅熟客,一坐低店员问饮唔饮汤,本身因为啱啱先饮完一轮酒都无意欲要饮汤,就同佢讲声唔好意思下次先试啦, 点知佢话:「饮啦,好正架,个个嚟都一定饮架~」,好! 既然出呢招就试下,汤系「石崇鱼煲花胶」又真系几好饮,真系好似住家饭有碗汤饮嘅感觉。 佢个油渣面,同之前食过果啲好唔同,佢唔系炸到好尽好干好脆果种,系仲有咬口仲有味道,配合埋佢啲菜脯爽呀~ 佢亦可以两拼其他食品,我地就拣左猪手,亦系好腍好入味,成碗野你话系咪美酒佳淆?老实讲就真系唔系,但系作为街坊小店深宵食堂,的确系唔会输。另外虽然佢招牌系油渣面,但系见其他客人 好多都系食小菜客饭,似乎都系高手嚟,揾次要试下先。