2021-04-27 346 浏览
东记同对面既世记听闻系两兄弟黎,两件都系卖一样既野,都系出名食炸猪扒同鸡翼,有咩唔同我就唔清楚la。住大埔既应该点都听过或者食过佢地既炸猪扒,听闻连发哥都好钟意帮衬佢地。本身都谂紧试东记好定试世记好,始终两件都好多人话好食,不过我去果日世记冇开,咁我就唔洗拣lu直接去东记😂  1️⃣猪扒鸡翼面($40)自己就拣左上海面,平时钟意食米线河粉多啲,但系见呢间既上海粗面好似几特别咁,同埋好似见其他人都系食粗面,咁我又试下。面质呢就真系偏淋,冇乜咬口,我谂我都系钟意米线多啲😬而个面既汤底,可以话系冇乜味,不过清清地,配个炸猪扒同埋炸鸡翼食都唔错。我见佢枱面有罐酱,唔知系咩酱黎,应该系蒜蓉辣椒酱,我谂住个面冇乜味就加啲落去试下,有惊喜wor!个酱偏辣既,唔食得辣既就唔好试la,但系佢既蒜味好香,加埋落个面到,辣辣地,又多啲蒜香味,好正!  碟炸猪扒同鸡翼黎到既时候我真系吓左吓,真系好大碟😳猪扒同鸡翼炸到金黄色,层炸衣好薄好脆。鸡翼好大只,食落唔会好干,入面仲保留住啲肉汁。猪扒就好大块好厚身,亦都够松软,调味唔算好重好咸,啱啱好,不过多到好似有5定6件,食到劲饱。觉得呢度既猪扒又冇话好好食好惊艳咁,不

1️⃣猪扒鸡翼面($40)
自己就拣左上海面,平时钟意食米线河粉多啲,但系见呢间既上海粗面好似几特别咁,同埋好似见其他人都系食粗面,咁我又试下。面质呢就真系偏淋,冇乜咬口,我谂我都系钟意米线多啲😬而个面既汤底,可以话系冇乜味,不过清清地,配个炸猪扒同埋炸鸡翼食都唔错。我见佢枱面有罐酱,唔知系咩酱黎,应该系蒜蓉辣椒酱,我谂住个面冇乜味就加啲落去试下,有惊喜wor!个酱偏辣既,唔食得辣既就唔好试la,但系佢既蒜味好香,加埋落个面到,辣辣地,又多啲蒜香味,好正!  碟炸猪扒同鸡翼黎到既时候我真系吓左吓,真系好大碟😳猪扒同鸡翼炸到金黄色,层炸衣好薄好脆。鸡翼好大只,食落唔会好干,入面仲保留住啲肉汁。猪扒就好大块好厚身,亦都够松软,调味唔算好重好咸,啱啱好,不过多到好似有5定6件,食到劲饱。觉得呢度既猪扒又冇话好好食好惊艳咁,不过真系大件夹抵食,同埋真系炸得唔错,够脆得黎唔会成阵油系面食到成嘴油,值得一试。
鸡翼
猪扒鸡翼面