2018-08-26
太多教书嘅朋友,喺暑假档期即将完结前(但教师嘅暑假其实已经完结),系要聚下。同朋友嘅中间点竟然系深水埗,要谂食埋都几头痕。完全无谂到,唯有去到深水埗先决定。 放工极肚饿,一出地铁行几步就见到周师傅点心,有个hea 包几得意,于是有理无理就入左去,又唔洗等位,可以即刻食。嗌左hea 包。其实系流心奶黄包。食之前玩左一大轮,好搞笑 😂😂😂 笑餐懵。有得玩又有得食,仲唔开心咩。(最衰openrice唔可以share video, 佢呕水𠮶样真系好样衰,好好笑)呢度点心即叫即蒸,最好食嘅系鸡扎,大件鸡夹厚冬菇,热辣辣,好抵食。饮茶一定要食虾子烧卖,一人一粒,刚刚好。点心唔够饱,仲嗌左 脆皮马拉糕同笼仔虫草蒸鸡饭。蒸饭嘅鸡肉又系好大件同滑,同鸡扎件鸡一样咁好食。豉油自己加,我怕咸所以无加,但食到超厉害嘅荷叶清香,即刻谂到「系㖞,已经立秋」🍂甜品当然唔少得。原本想食桂花糕,但店员推介咖啡奶冻糕,见几有特色而喺其他店又无见过,所以嗌嚟食下。奶同咖啡味好均称,配搭得宜,满足。食饱仲同朋友一齐吹水煲剧 ❤️
饮茶一定要食虾子烧卖,一人一粒,刚刚好。
点心唔够饱,仲嗌左 脆皮马拉糕
食饱仲同朋友一齐吹水煲剧 ❤️