2019-07-01
呢间三姐松记糖水已经留意左好耐不过一直都冇去试,今晚同家人一齐去食下。地方都算大嘅不过就略为昏暗同埋有些少残够。打开menu,甜品种类好多,自己都有好多款心水。又有传统糖水可以啱父母食。第一个上嘅系椰皇蛋白炖奶,一出来热辣辣,椰香扑鼻加暖粒粒嘅炖奶,最后椰肉都可以食埋。之后叫左个特盛宇治芋圆仙草冻:绿茶雪糕一上嚟吃最吸引我嘅,绿茶味如果可以再重啲苦涩嘅绿茶味就最适合不过啦,可以平衡返甜品嘅甜味。加上红豆、仙草冻 、芋圆、地瓜圆及紫薯圆的牛乳里,口感绵密。不过芋圆等味道略为平淡,而且口感不足。最后最爱食榴梿嘅榴梿精既我,点个榴梿处处最适合不过。D24榴梿班戟我觉得非常之值得赞许因为充满榴梿肉真材实料,真系有好多榴梿肉喺度激赞!加榴梿味雪糕,都系非常之香浓嘅,食得出系用咗唔少榴梿肉!再配满满一杯有鲜榴梿肉嘅紫米露,味道极之丰富。另外都想试吓糯米酿鸡翼,由辣辣地。可以作为平衡下。金黄嘅鸡翼睇得出颜色带啲红红嘅估唔到一食落去都真系几辣㖞系好惹味。不过就略为个糯米唔够咬口,太软身。我哋喺铺头食嘢嘅期间都睇得出系唔少街坊熟客去光顾样嘢,街坊情系毋庸置疑嘅。不过如果店内嘅服务质素啦同埋装修整洁度等等
椰王蛋白炖奶
特盛宇治芋圆仙草冻
榴梿处处
惹味糯米酿鸡翼
我哋喺铺头食嘢嘅期间都睇得出系唔少街坊熟客去光顾样嘢,街坊情系毋庸置疑嘅。不过如果店内嘅服务质素啦同埋装修整洁度等等如果可以再改善一啲呢咁可能就可以更加吸引到其他游客慕名而来啦!