2019-06-04
两个人星期日晚上响呢度出现都唔知食乜好,光辉围行左个圈无乜心水,因为间间都系茶仔🤣无端端呢间野出现左响眼前,终于有啲我特别啲既,就入去好彩仲有一张枱第一眼望到龙川上海粗炒,叫得自己个名一定好野就叫返个叫多个菜肉云吞酸辣汤面又好似几好小笼包又系叫自己名又要叫下原来仲有饭食,啲鸡好似几好㖞但要配饭吗,头先啲面同小食又只得花雕鸡翼⋯⋯先黎加十蚊多碗酸辣汤,又唔太杰酸辣并存唔咸,唔抢喉几好味,啲料就有豆腐木耳丝同荀丝,系差啲猪红同肉丝小笼包4粒$32多汁肉都无苏味但皮就厚左啲菜肉云吞酸辣汤面$42 汤同之前一样个云吞亦同小笼包一样只系无咁多汁,皮系一样咁既厚度,个上海面就真系好,滑口又无煮过头刚刚好。龙川上海粗炒$50就令我太失望,本身好钟意食,但呢个一睇就知个汁挂唔到个粗面,酱油唔够杰炒唔干身,又唔系椰菜系用娃娃菜既⋯⋯有香菇丝但又无金华火腿⋯⋯我都明因为贵唔落都可以接受,咁下次可唔可以落啲烟肉/咸肉吊返起个味,因为成碟似素食多啲,上海菜最出名既咸香佢完全无怕酸辣汤辣叫左黑豆浆一支$8,叫完食埋先见到墙上有必食堆介原来有碟上花雕鸡哎呀无食到呀无加一,每人唔使$100,街坊生意唔怪得比其他铺多
第一眼望到龙川上海粗炒,叫得自己个名一定好野就叫返个
叫多个菜肉云吞酸辣汤面又好似几好
小笼包又系叫自己名又要叫下