2018-04-17 81 浏览
今日去宝琳个friend屋企打完机,因为佢赢左马仔,同佢行过去马会收钱。佢话要食餐好啲来庆祝,佢系地胆,当然佢发板。我地行过对面屋邨,到一间街坊茶楼叫茶煲,竟然有火锅放题。因为屋邨环境,我对啲食物质数无乜特别期望。可能系做开街坊生意,部长同服务员服务态度都好好。放题有几级,因为马会请,我地选最好果种,澳洲和牛, 海鲜,花胶放题。我先出去行个圈,一般蔬菜,丸类,汽水,咖啡茶都齐,不过甜品比较少选择。   部长介绍完帮我地落单,澳洲和牛,丹麦豚肉,极上,极品,雪花牛肉,豚腩片,大虾,虾滑,带子,当然仲有花胶。汤底我地选左椰子鸡汤。最惊喜系原来order呢个放题,会加送花胶焖冬菇一客,好正,好好味。汤底好清甜,椰子同鸡都够味。啲牛肉都算称职,不过我首推澳洲和牛同丹麦豚肉,肉质好鲜甜。豚腩片太肥,有啲腻,一口牛柳太大粒,好难全熟透。虾滑无比匙羹,搞我要用雪糕羹哔虾滑,哈哈。整体食物及服务都比我预期好。

因为屋邨环境,我对啲食物质数无乜特别期望。可能系做开街坊生意,部长服务员服务态度都好好。放题有几级,因为马会请,我地选最好果种,澳洲和牛, 海鲜,花胶放题

整体食物及服务都比我预期好。