2020-02-15
Home Office多日好耐无出去食野, 今日星期六同老公去屋企附近食个brunch, 望入去海记咁啱有卡位呢, 睇睇menu有齐粥, 粉, 面饭, 当然唔少得茶餐厅必备嘅常餐, 门口嘅20蚊包炸鱼皮都好想食🤤.>金牌常餐1号. 鲜茄南瓜牛肉x米粉 (HKD45)********抵食之选*********Wow, 45蚊就有齐一碗足料粉, 多士, 奄列, 餐饮. 真系非常抵食, 汤底完全真材实料, 啖啖都有真•南瓜🎃, 萝卜, 蕃茄蓉, 味道天然, 米粉份量劲足, 夹起一大箸有排食𠮶只. •配牛油多士&火腿奄列惊喜块多士系厚切兼且烘过先涂上牛油劲香, 奄列切开劲多火腿丝多到觉得有啲醎醎地.>金牌常餐5号. 芝士汁捞一丁面配鸡扒 (HKD45)老公嗌芝士捞丁食到津津有味, 块鸡扒好厚切!!! 肉质嫩滑又juicy, 芝士汁多到每条一丁面都挂满芝士汁🧀🧀推介🧀🧀.•配脆猪包&黑松露炒蛋其实野食未黎时我地未除低口罩, 但都闻到好大阵好香嘅黑松露味道, 炒蛋又滑👍🏻脆猪摆左一阵先食都仲系劲脆架.>炸鱼皮 (HKD20)门口一包包炸鱼皮原来堂食附送一碗热辣辣汤, 浸一浸
金牌常餐1号. 鲜茄南瓜牛肉x米粉 (HKD45)
********抵食之选*********
配牛油多士&火腿奄列
金牌常餐5号. 芝士汁捞一丁面配鸡扒 (HKD45)
配脆猪包&黑松露炒蛋
炸鱼皮 (HKD20)
门口一包包炸鱼皮原来堂食附送一碗热辣辣汤, 浸一浸先食, 够脆之余仲一啲唔热气, 啲鱼皮拿上手系块块都脆卜卜的, 打边炉必买之选.
酥炸云呑 (HKD48)
一碟6粒云呑新鲜炸起皮劲脆, 唔好睇佢好似细粒, 里面包左起码2只鲜虾, 云呑本身有丰富调味, 如果食粥搭碟炸云吞实系perfect.
斋肠粉 (HKD12)
口多多黎多碟斋肠粉, 花生酱甜酱随便混酱, 肠粉口感又Q又绵, 12蚊一碟有好多条抵食左.
餐饮: 热柠水, 冻奶茶