2018-03-08
最近去左上兴趣班, 老公接放学再喺附近开餐~ 行吓行吓就见到呢间小店, 价钱经济 , 仲有D川式小食啱哂老公~ 等左阵位~ 本身面食都唔贵, 仲有一人/ 二人套餐更加抵食~ 最后紧系食二人餐啦! 先黎豆浆, 黑糖姜茶,跟餐唔洗加钱 . 我杯黑糖姜茶真系恩物黎,我好中意饮姜茶,越辣越好,佢呢杯够哂辣,仲有好多姜粒添~ 面食拣左山城牛肉刀削面 先试一口汤. 好清甜既牛骨汤味 , 牛肉粒炆得够入味, 刀削面吸收哂汤既味道红烧肥肠红薯粉虽说肥肠,其实大肠唔会好肥, 配埋少辣既红薯粉, 份外惹味 清汤鲜肉抄手比外面食既大粒, 咬开粉红色既猪肉陷, 用料新鲜尖椒皮蛋, 好香既花椒油,加埋香葱蒜粒, 减轻左辛辣度, 对于我呢d 唔太食得辣既人黎讲真系刚刚好~ 蒜泥白肉, 平时食米线都会叫, 呢间感觉好有heart , 虽然只系一个跟餐既小食,但份量足之余, 五花腩脂肪比例平衡, 连埋蒜泥一齐食真系好香最后点少得冰粉吖~ 水晶晶, 比蒟蒻软身, 加埋红糖水同埋干果,提子干, 清一清味蕾既辛辣味既同时又可以冰凉一下~ 埋单先$119,已经食到捧住个肚走学生lunch 黎仲有得减$ 2 , 真系良心老板~
先黎豆浆, 黑糖姜茶,跟餐唔洗加钱 .
面食拣左山城牛肉刀削面
红烧肥肠红薯粉
虽说肥肠,其实大肠唔会好肥, 配埋少辣既红薯粉, 份外惹味
清汤鲜肉抄手
比外面食既大粒, 咬开粉红色既猪肉陷, 用料新鲜
最后点少得冰粉吖~
埋单先$119,已经食到捧住个肚走
学生lunch 黎仲有得减$ 2 , 真系良心老板~