2023-03-12
晚饭前有少少肚饿想揾嘢食,经过呢间小店望到入边坐爆出边仲要有人等位,忍唔住决定要试下佢系咪真系咁正。出边等紧位嘅时候有遮遮出黎中气十足叫你填定纸仔先,一路填一路隔住玻璃望佢入边烧紧紧嘅嘢食,样样都大大串,料靓又够火候咁🤤等左10分钟左右入去坐,要搭枱但都无咩所谓啦,呢啲串烧小店少少迫先够地道嘛😆 中气遮遮好快就过黎收纸仔,仲话无得加单添❗️咁又系,佢出边仲有成村人等紧位,真系要push下你落单精准啲🤪 我哋第一次试又唔系超肚饿,所以叫左5样少少哋试下先~ 等等等其实都几耐,可能有20分钟(?),不过佢真系好多嘢要烧,有枱大客8-9人,好似叫𩠌食饭咁,见到上枱啲串烧全部都系一款嘢食打孖打三甚至打四咁嚟😱😱😱 不过等紧既途中发现佢有一样嘢真系好正,佢播紧90年代𠮶啲MV,有王菲吖❣️😍😍😍 Good taste吖真系😆👍🌟 烧鸡中翼 $13等得太耐好肚饿嚟到即食唔记得影相😝但真系好好味呀🤣🤣😋😋烧到啱啱好,唔会太老紧紧离骨,鸡皮唔会太厚成大层肥膏,做到外脆内软,热辣辣又香喷喷,肉汁满满好yummy😋必食推介!🌟 肥牛金菇卷 $16呢个不得了!超好食!肥牛唔会烧到老晒仲保持到鲜嫰口感,金菇超大束
🌟 烧鸡中翼 $13
🌟 肥牛金菇卷 $16
呢个不得了!超好食!肥牛唔会烧到老晒仲保持到鲜嫰口感,金菇超大束毫不留手劲多汁,两样加埋配埋啲串烧嘅盐、胡椒粉调味,热辣辣一啖食落去好juicy好入味好夹🤤 之前喺铺头出面见佢烧得咁靓决定加呢款真心无拣错!4大件都只系$16,性格比极高,推介指数爆灯💡💡💡
🌟 串烧京葱 $11
一样有浓浓烧烤味,香味十足,同时保持水份唔会太老太干,好嫩又冇渣!钟意食葱既朋友必点!
🌟 娃娃菜 $11
娃娃菜好多汁,面果浸索到味好好食,而且份量好足,食串烧咁重口味嘅嘢再食啲菜就可以fresh返啲😋😋 如果佢入面再入味啲就再好啲啦~
🌟 串烧芥兰 $11
对比其他咁好食,呢𠮶系逊色少少嘅,可能芥兰始终都系难入味啲,而且份量较少,但都唔系差嘅👌
总括来讲,呢间真系又平又好食!不过最好拣啲容易入味嘅嘢黎烧😊👍