2022-08-07 354 浏览
周末入去上水行山,出发行山前谂住揾啲好嘢食,喺水货街附近兜咗一个圈,最后就决定入呢一间乐乐冰室试试。老实讲,呢度冇咩冰室嘅感觉,都系一般普通茶记feel。好耐之前听过呢度焗猪扒饭出名好食,但行山前废事食得咁heavy,所以就无叫到。入到去就正正常常唔算多人,好在都叫做有卡位坐吓舒服啲。坐低睇餐牌发觉都几简单,早午餐同下午茶都系同一个餐牌,另外仲有个午餐餐牌,但其实都只系得四个选择,略嫌单调。我哋就简单叫咗个腿蛋丁同奶油包,见到佢哋标榜系用本地鲜鸡蛋,但食落都冇咩特别,个人觉得都系日本蛋好味啲,奶油包就正正常常,但啲奶都唔系落得多,同其他餐厅唔同嘅系呢度啲方包系厚切,份量变相可能会多少少。饮品方面叫咗杯冻华田同热奶茶,茶记嚟讲都算OK啦。但两个咁普通嘅餐就食咗$70我就觉得个价钱唔算太街坊啰。

腿蛋丁
奶油包