餐厅: 明發小食
资讯:

晚餐时间喺屋企附近谂住求其揾间未试过嘅餐厅仔食饭,无意中发现左呢一间觉得可以keep住长食嘅餐厅。本身7点钟左右入去,唔系话好多人,点知坐咗唔够15分钟已经开始爆场,听得出好多都系熟客,同啲侍应有讲有笑。叫咗个招牌嘅油渣面,好大碗,真系可以食得饱。猪油渣好松化,唔会好油。两沟鱼肉翅鱼肉好多🤤🤤碗仔翅啲料都好足!莲藕肉饼饭 跟豆浆以为呢度净系小食好味,但原来饭𩠌都整得好食!呢个肉饼食落层次好丰富,爽爽哋,又啖啖肉,唔会好咸,就好似屋企整嘅𩠌咁。跟埋啲酱汁非常好食,好好𩠌饭。鸳鸯自家制汤饺有椰菜同埋韭菜2款,呢度啲饺偏向多菜少肉,啱健康人士,Size好大只,放满晒成个匙羹。开头以为啲份量唔会好多,所以嗌多咗,点知差啲食唔晒😂😂下次会再去!

叫咗个招牌嘅油渣面,
好大碗,真系可以食得饱。
猪油渣好松化,唔会好油。

两沟鱼肉翅
鱼肉好多🤤🤤
碗仔翅啲料都好足!

莲藕肉饼饭 跟豆浆
以为呢度净系小食好味,
但原来饭𩠌都整得好食!
跟埋啲酱汁非常好食,好好𩠌饭。

鸳鸯自家制汤饺
有椰菜同埋韭菜2款,
呢度啲饺偏向多菜少肉,
啱健康人士,Size好大只,放满晒成个匙羹。

开头以为啲份量唔会好多,所以嗌多咗,
点知差啲食唔晒😂😂
下次会再去!