2019-01-27 1037 浏览
天水围街市界有大新闻!就是T Town 的新街市开幕了。..喺social media 见到介绍熟食区的美食,个video 同篇报导就描述到好attractive 呀,但好多都偏贵。..例如一杯台湾式的奶茶要成$40-$50蚊,贵过出面好多㖞,好怀疑天水围的消费力是不是如此惊人。街市做街坊生意,多是做熟客(周围的居民)生意,而贵得一次,会否舍得长期光顾?而呢间「颂富美食」,我觉得是十分贴地的- 价钱方面同食物类别方面。例如,烧卖/鱼蛋$10 有10粒,好滚动呀!印尼捞面$10,价钱是难得正常的!..我不是说其他熟食店唔好,但价钱偏贵最多试食一次,唔会长期光顾。好似另有一档是自家制烧卖,但$15 蚊得几粒... 其实是自家制的、还是来货的,我都是简单想食串烧卖啫......所以呢间店成日都排好长队。PS. 我呢篇食评是用business 角度睇餐厅
天水围街市界有大新闻!就是T Town 的新街市开幕了。

印尼捞面$10,价钱是难得正常的!

所以呢间店成日都排好长队。
PS. 我呢篇食评是用business 角度睇餐厅