2021-12-29 101 浏览
圣诞三日红假,其中一日入左嘉湖亲戚屋企麻雀耍乐,通常一打都会打到食晚饭,个个打到唔愿停,我就帮手落去买𩠌,去到颂富街市见哩间外卖寿司店几多人帮趁,亲戚都话未食过,所以我地就买左一盒返去加𩠌。一渔虽然只系一间外卖寿司小店,但见入面都有四五个人不停手,佢地除左寿司、饭卷同手卷,都有拉面、乌冬同丼饭,而寿司大部份唔洗$10就有一件。等外卖时周围望下,从玻璃窗可以睇倒佢地嘅厨房,感觉都干净企理。而最令我估唔到嘅系,哩类平价寿司铺竟然会用人手握寿司,虽然比起机握会慢啲,但寿司饭就冇咁易散。寿司盛A($280/30件) - 寿司除左散叫都有set,当然会比散叫平少少,但款式就定左嘅。哩款30件嘅寿司set就包左三文鱼、三文鱼腩、吞拿鱼、赤虾、鳗鱼、油甘鱼、北寄贝、帆立贝、左口鱼同八爪鱼。鱼生都几肥美同大片,仲带有光泽,唔差得过连锁寿司店。总结,寿司唔差几抵食,难怪咁多街坊帮趁。

寿司盛A

总结,寿司唔差几抵食,难怪咁多街坊帮趁。
寿司盛A