2023-07-17
几个月之前都食过呢一间 @grillmanhk 😆 之前食过佢地嘅 #慢煮酱烤猪肋骨 同埋 #酒醉系列 嘅唔同罐装小食 味道非常唔错👻所以早几日经过乐富 就走咗入去街市 然后encore佢地嘅 #酒醉系列 😹 觉得真系唔错😗 一向好食又足料‼️‼️其实除咗 #酒醉系列 之外 佢哋仲有麻辣小食🤣 不过因为小编唔系超级食得辣 所以都系拣返 #酒醉系列 啦😆#酒醉系列 嘅小食 主要系用糟卤浸出黎👻 成份主要都系鸡汤、杞子、冰糖等等嘅原材料 最大嘅味道就系花雕酒同埋黄酒 个汁系好香酒味 亦都好入味😆🐷酒醉鸡软骨 👅8/10平时食鸡软骨 多数都系去食放题嘅时候 会叫一份份嘅炸鸡软骨 不过好少何喺屋企自己一个食鸡软骨 第一次食用酒浸嘅鸡软骨 啲鸡软骨粒粒都好爽口 一粒接一粒咁样好快食晒😹🐷酒醉熏蹄 👅8.5/10用猪踭整出黎嘅薰蹄 猪皮部分爽口弹牙 肉质亦都几嫰 而且非常入味 就咁直接食已经好正阿妈仲试左落黎煮其他野食 摆埋落个镬到兜一兜 (咁都俾佢谂到😹) 但系又真系几好食🐷酒醉海蜇 👅8/10海蜇非常入味 一打开个罐已经好大浸花雕酒嘅味道 所以真系流晒口水😂 而且用上嘅全部都系新鲜海蜇 口感非常弹
🐷酒醉鸡软骨 👅8/10
🐷酒醉熏蹄 👅8.5/10
🐷酒醉海蜇 👅8/10
海蜇非常入味 一打开个罐已经好大浸花雕酒嘅味道 所以真系流晒口水😂 而且用上嘅全部都系新鲜海蜇 口感非常弹牙 爽口👻
🐷酒醉鸭舌 👅9/10
分量都可以话系好充足 打开个盖已经见到啲鸭舌喺到晒顶😹 鸭舌口感非常好 有咬口 软滑又弹牙🤣 肉同软骨部分都好正👻
大家仲可以估吓究竟一罐酒醉鸭舌有几多鸭舌😏 小编有数过架‼️ 不过喺度卖个关子先😹😹
呢几款樽装小食都系即刻开即刻食 非常方便 因为唔使处理 唔使煮 😹 夜晚想加𩠌 或者夜麻麻肚饿当宵夜都得😎
而家仲做紧优惠 买两罐小食 可以减$5👻
大家快啲去附近街市睇吓有冇😙