2020-10-03
2013 浏览
今日陪妈妈去祥华新开街市买𩠌,买𩠌前食个午餐😋 经过见到「大鼻卤」觉得个名几搞笑,餐厅格局又几干净企理就谂住入去试下~见到餐牌有崩沙腩,加$5仲可以转伊面底,二话不说即刻落单🤪妈妈叫咗碟牛三宝饭,我哋再另加咗两碟小食,一份汕头牛丸同一份牛肚。牛三宝饭都算好大碟,有牛肚、牛腩、牛筋,仲搭几条生菜🥬啲𩠌好入味,牛筋卤到入口即化,牛腩又唔un,牛肚超!级!软!再加埋佢哋嘅秘制辣椒油,本身话唔系好肚饿嘅妈妈都食哂成碟饭😂😂我自己就叫咗碗崩沙腩伊面,上两个星期去完中环🐶记食过碗上汤牛腩伊面之后就好想再食,见到呢度仲要系崩沙腩即刻试吓先😋个崩沙腩比起🐶记更加淋,但系咬落又有口感,好香牛味,份量仲要比好多!!!!个伊面底煮得啱啱好,烟韧又唔会好重油味。系略嫌个汤底薄咗少少,但系加啲辣油即刻加劲多分😋😋住附近又钟意食牛腩面、牛杂嘅话一定要试下!
牛三宝饭都算好大碟,有牛肚、牛腩、牛筋,仲搭几条生菜🥬
住附近又钟意食牛腩面、牛杂嘅话一定要试下!