2015-03-07
相信一讲食咖哩 , 住系屯门既人都会识屯门咖哩屋 ,开左几耐 , 真系唔清楚 , 但记忆所及都有 10 年以上 .有 set , 散叫 , 仲有啤酒添 ,我地就 order 左个 2 人套餐 .未点菜就送上一碟免费小食 ,附上 2 款酱汁 , 红色酸甜 , 青色香辣 ,每人2 粒岩岩好可以试晒 2 款味 .例汤 ~ 食埋 d 炸野 , 岩岩好饮返个例汤去下油先 ,仲以为系 d 西式汤 , 原来系中式汤 , 又几好味丫 .鸡件 ~ 红卜卜既铁板鸡 , 配埋蔬菜 ,唔驶咁油腻 , 好彩唔系劲辣既 , 几惊一开始就咁辣 ,咁一阵点食埋其他 , 鸡件有小小辣 , 入口好香跪 ,再加埋柠檬汁 , 酸酸地又几开胃 .咖哩鸡 (右) , 咖哩羊 (左)咖喱系红色既 , 唔太辣 , 鸡肉同羊肉都好入味 ,咖喱味很浓郁 , 唔重椰汁味 , 食落都好林 , 配有薯仔蕃茄 .蒜茸椰菜椰好爽口 , 但酱汁就偏咸左 d .印度煎饼 (右) , 白饭 (左)初时以为是但拣 1 样 , 原来套餐包埋 ,煎饼非常香脆及烟韧 , 味道比较淡 , 但点上咖喱汁一齐食 , 好正丫 ,大食人仕加埋咖喱汁捞饭就一定够饱啦 .热
开左几耐 , 真系唔清楚 , 但记忆所及都有 10 年以上 . 有 set , 散叫 , 仲有啤酒添 ,
我地就 order 左个 2 人套餐 . 未点菜就送上一碟免费小食 ,
附上 2 款酱汁 , 红色酸甜 , 青色香辣 ,
每人2 粒岩岩好可以试晒 2 款味 . 例汤 ~ 食埋 d 炸野 , 岩岩好饮返个例汤去下油先 ,
仲以为系 d 西式汤 , 原来系中式汤 , 又几好味丫 . 鸡件 ~ 红卜卜既铁板鸡 , 配埋蔬菜 ,
唔驶咁油腻 , 好彩唔系劲辣既 , 几惊一开始就咁辣 ,
咁一阵点食埋其他 , 鸡件有小小辣 , 入口好香跪 ,
再加埋柠檬汁 , 酸酸地又几开胃 . 咖哩鸡 (右) , 咖哩羊 (左)
咖喱系红色既 , 唔太辣 , 鸡肉同羊肉都好入味 ,
咖喱味很浓郁 , 唔重椰汁味 , 食落都好林 , 配有薯仔蕃茄 . 蒜茸椰菜
椰好爽口 , 但酱汁就偏咸左 d . 印度煎饼 (右) , 白饭 (左)
初时以为是但拣 1 样 , 原来套餐包埋 ,
大食人仕加埋咖喱汁捞饭就一定够饱啦 . 热柠檬茶
食饱饱梗系饮返杯柠檬茶 , 帮助一下消化 ,
茶味好浓郁 , 入口好香口 .
题外话/补充资料:
Order 前职员会问食唔食得辣 , 可以因个人喜好而选择辣度 ,
食物味道真系唔错 , 绝冇味精 , 食完都冇口渴出现 ,
埋单 160 蚊 , 有小食 , 例汤 , 3 𩠌 , 煎饼 , 白饭同餐饮 ,
真系好抵 , 而且又冇加一收费 ,