2020-03-04
之前已经听过呢间小店既burger好高质但迟迟未有机会去试,今日难得去深水埗整电脑当然要黎试一试.burgerman位于马路旁既大街上,位置十分易揾.店内有堂食/外卖,堂食只有2边bar枱但感觉又唔到太狭窄.burger都算有几多款选择,有齐牛,鱼,鸡之余仲有素食既大啡菇汉堡.和牛汉堡用上谷饲澳洲和牛,再加上美国大孔芝士.系芝土面上再加上少少炸洋葱丝同日式芝麻酱.澳洲和牛汉堡排入口仲有好多肉汁,牛脂味香而不腻就算用左芝麻酱感觉都唔会好腻同滞,而且汉堡排肉质质感松软.芝士味道香而唔会过浓抢走左牛既味道.加上既炸蒜丝令入口多左重脆口感.如果面包烘得更脆会更加惹味.+$20转套餐一份薯条/薯格同饮品.薯格大大块又即叫即炸,入口辣辣地同外脆内软,炸出黎又唔会油淋淋.水牛城鸡翼酱汁酸酸辣辣十分开胃,鸡翼炸得香脆,内里唔会干争争而且咬开仲有肉汁.餐厅好贴心,系吧枱位上有手套供应为免食客整污糟只手.