2022-12-03
蛋控朋友话想试呢间玉子烧好耐,平时好少行呢头,今晚就专登过嚟试吓。原来劲近油麻地地铁站(C出口)。环境🌝🌝🌝🌚🌚天气冻冻地,坐喺街边食几有风味。高折櫈系枱,胶凳系凳,几有香港特色。夜晚10点左右,人流唔算多,但柯打后要等10分钟左右,即整嚟讲算快手。一行3人止口痕,所以叫咗个3权分立餐($100拣3样):🍽️ 鱿鱼 🌝🌝🌝🌚🌚大细啱啱好,一咬就咬得开。鱿鱼都几入味又唔会太咸,略嫌个酱汁偏甜,不过日本酱料系咁,个人口味问题。🍽️ 章鱼小丸子 🌝🌝🌝🌜🌚共6粒,可以一粒啪入口,但都唔会咁做,因为好鬼热。个皮脆脆地,口感都好烟un ,每粒有一小粒章鱼。🍽️ 明太子玉子烧🌝🌝🌝🌜🌚我哋带住高嘅期望食,但都无乜失望!新鲜热辣食,本身都唔会差得去边。食落食到芝士同明太子味都唔会太咸,蛋同料都平衡得好好,唔会一夹就散晒。总体🌝🌝🌝🌝🌚街边小食嚟讲几好,唔会食到好「呢HEA」,$100/3样都好满足到乜都想食少少嘅口痕🤤如果行开嚟油麻地,或者有外国朋友都可以推荐嚟试吓!(头盔:非专业食家,人称垃圾脷,通常食唔出「高级食材」有咩分别。食评仅供参考,敬请留意(*˘⌓˘*)ゝ)
环境🌝🌝🌝🌚🌚
一行3人止口痕,所以叫咗个3权分立餐($100拣3样):