2023-08-28
今日阿京去咗慧食猫朝圣,听讲呢间有时会提早关门,所以专程早少少到,大概夜晚6:30就到咗舖头。间舖头就喺电梯旁边,非常易揾,我到咗门口𠮶阵已经有10个人左右等紧。呢间嘢叫嘢食比较特别,所以容许我长气少少讲下叫餐流程😂:你直接向店员哥哥讲食咩,佢就会望一望你,再叫你大概几点钟返去揾佢,唔使俾钱,而今次阿京我就试咗最高人气嘅🔥火腿蛋肉松手抓饼🔥。店员哥哥话畀阿京听15分钟左右返去,我就去行下街,大概10分钟左右就返返去(因为第一次去惊漏单,不过原来系我谂多咗!🤣)店员哥哥一见到我就讲得出我要B餐。佢做到我张单先至需要俾钱,我等多几分钟,真系15分钟左右就可以攞到食物,另一位帮手包装嘅店员会问你外卖定即刻食。如果外卖就有胶袋,即刻食就有两张纸巾包住热辣辣即刻食🤩,风味十足!🥳好啦,废话就讲完啦,正式讲吓食评啦:阿京我今次我叫咗火腿蛋肉松手抓饼,手抓饼即叫即做嘅关系,夹埋配料热辣辣,只鸡蛋仲要有流心,连埋生菜肉松一齐食,一啖里面有唔同嘅味道同口感层次😋。手抓饼嘅粉一啲都唔厚,一梳梳咁,又唔油腻又够烟韧,连埋生菜嘅爽脆,绝对系代表住「街头」小食!😍佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一
呢间嘢叫嘢食比较特别,所以容许我长气少少讲下叫餐流程😂:
好啦,废话就讲完啦,正式讲吓食评啦:
佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一个已经好够饱,不过真系意犹未尽,下次一定会再试下其他嘅味道。
阿京我见到有唔少客人会另外加芝士🧀,睇嚟呢种食法会再加多一重层次,下次一定要再试下!😜