2022-07-14 440 浏览
呢间财记,以前系观塘有分店,当时啲食评有赞佢嘅常餐茶餐味道唔错又抵食,一直想试但到佢执左都未试。见佢新蒲岗有间,终于揾到机会去。佢价钱系好相宜,叫左鸡脾薯条茶餐冻柠茶都系$34。份量系多嘅,先讲薯条,直薯条,有落椒盐,但好快就淋,一般。只鸡脾就好差,反转好油,个面又见到有啲好浅色嘅血水,心知不妙⋯⋯食落就知系啲变坏左嘅肉,有少少酸粟味,唉,嘥左我个quota,食左几啖我就真系无再食,我真系怕肚痛⋯⋯调味亦都唔好味,偏咸。其实我去食野都唔系太介意地方差啲嘅人,讲真,如果我系好介意嘅,见佢门面就唔会行入去。但一路食都有几只乌蝇飞来发去,又有小蚊滋停系我身,再加上肉唔新鲜,几样野加埋一齐,真系感觉好差。参考其他食评,或者小炒先系佢强项。

见佢新蒲岗有间,终于揾到机会去。

佢价钱系好相宜,叫左鸡脾薯条茶餐冻柠茶都系$34。

份量系多嘅,先讲薯条,直薯条,有落椒盐,但好快就淋,一般。