2021-07-11
10/7即日系open rice book左20:00入席 途中食到一半 突然有只老鼠系天花板跳落我个枱就系我背后走过!我地8个人见住只老鼠系我背后跑走!离我半个身位都冇 吓到我2个小朋友弹起 个妹妹先食得半碗白饭就唔敢再食 全程都唔敢再落地同坐翻原位(我系客真系唔知当场仲食唔食落去好)在场最少3枱客见到只老鼠 !有枱客吓到即刻埋单走人 但途中有个女职员明明见到只老鼠系我背后 竟然唔岀声 亦冇即场处理 都冇帮我地转位同道歉!要我哋自己岀声同望住佢 先俾反应去揾人!然后 我地枱有人问 系咪有老鼠 点处理先?个女职员答:系跟住又劲冇礼貌大声讲 等一阵!好啦 过左一阵 有个男职员 行过我身边抛低句我一阵过嚟 就走左 我又等左一段时间见到上述男职员系我地枱徘徊又唔岀声我望左佢一阵佢先讲:~WTF?!就咁想完左件事!?之后 我地拒绝左free饮品完事我要求一系call食环一系免单但男同事只肯俾85折 最后我妥协(一来我地真系有食到 二来费事俾人话R着数)我地后尾都硬住头皮食左d 翻屋企系有人肚屙的最后! 先系最激气 我俾钱时问男职员咁老鼠点解决 佢坚称老鼠系由门口入店 之前冇!话已经通知左商场处
10/7即日系open rice book左20:00入席
途中食到一半 突然有只老鼠系天花板跳落我个枱
(我系客真系唔知当场仲食唔食落去好)
在场最少3枱客见到只老鼠 !
要我哋自己岀声同望住佢 先俾反应去揾人!
然后 我地枱有人问 系咪有老鼠 点处理先?个女职员答:系
跟住又劲冇礼貌大声讲 等一阵!
见到上述男职员系我地枱徘徊又唔岀声
我望左佢一阵
佢先讲:[今日唔好意思 你地有冇嘢想饮 我冲2杯俾你地]~
WTF?!就咁想完左件事!?
之后 我地拒绝左free饮品完事
我要求一系call食环一系免单
但男同事只肯俾85折 最后我妥协
(一来我地真系有食到 二来费事俾人话R着数)
我地后尾都硬住头皮食左d 翻屋企系有人肚屙的
最后! 先系最激气 我俾钱时问男职员咁老鼠点解决 佢坚称老鼠系由门口入店 之前冇!话已经通知左商场处理
但! 我地通知佢哋有老鼠时 系有个职员讲:[乜佢岀左黎咩?] 意思系只老鼠系常客定佢哋一早见到而冇处理到?呢个时候仲要讲大话
然后 个男职员走开后 …店面职员同厨房既店员仲对住我地枱方向 不停指手画脚 系咁伸个头出嚟望同讨论 我哋觉得非常不受尊重同冇歉意⋯⋯
咁得闲讨论点解唔捉左只老鼠先?
我地冇当场拍枱同俾小朋友大叫以免影响到其他适合 已经好俾面。但我地得唔得客人应有既尊重!
而且我地望翻老鼠跑过个到 系有劲多老鼠屎!
姐系只老鼠已经唔系第一日岀现啦⋯⋯
疫情咁严重 舖头环境同用具都咁
点食落肚?
眼不见为净,但大大只摆系明前真系好难扮见唔到!
见到成件事系想敷衍了事⋯⋯
已考虑联系食环。。