2022-09-17
嚟鲣乌冬最吸引我嘅地方首选唔系佢哋自家制乌冬,而系佢有以前去日本旅行时食过好好食😋,四国香川名物骨付鸟而吸引。😍骨付鸟即炸鸡肶,唔同嘅系比起港式系唔用太多腌料腌制,简单用盐、胡椒、蒜就够,尽量食到鸡嘅原汁原味。 骨付鸟再分雏鸡同亲鸡,雏即幼🐤肉质嫩滑鸡味较淡,亲即母🐓肉质紧致鸡味浓。呢度当然冇分,骨付鸟大大只皮薄炸到脆脆肉质嫩好 juicy,能够勾起少少回忆嘅味道。😋😋😋乌冬粗滑滑嘅口感少少烟韧,汤底清清地味道正常。😋😋一入舖头环境卫生已经感觉到好有问题,坐喺吧枱张枱油冧冧黐住晒啲尘,枱上调味㗎啲嘢都好污糟冇抹过,员工倾计多过做嘢,最严重嘅系员工喺 open kitchen 处理嘅食物嘅时候,拉低口罩用纸巾呻完鼻涕唔洗手继续处理食物👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻, 见到真系眼都突埋,就算唔系疫情呢啲基本卫生常识应该要有!嘢食几好食都冇用!🙅🏻♂️
乌冬粗滑滑嘅口感少少烟韧,汤底清清地味道正常。😋😋