2020-12-01 1670 浏览
观塘返工揾食嘅少不了食吓冰室茶记,今次就去咗红茶附近呢间乐天冰室试吓,见佢午市都系会有人龙排队应该都受附近嘅打工仔欢迎嘅!由于早餐食得太饱,所以只嗌特餐轻食啲就算!嗌咗个特餐C沙嗲牛面加煎蛋火腿,$47价钱都ok。特别在多士可拣普通版或蒜蓉版!当然唔执输拣个蒜蓉特别啲~上菜都算几快,最快到系沙嗲牛面,接住就系多士煎蛋,多士蒜蓉味好香,一边烘得香脆,另一边就较淋,唔知会唔会关掂到煎蛋个啲油事,如果下面个边多士都烘耐啲就会更好食!煎蛋蛋黄液好流质,煎得刚刚好,不过我更爱㶶边蛋啊!沙嗲牛面一开始唔会太淋,但其后被热汤浸耐咗就会淋咗,所以都建议快啲食完佢就最理想!沙嗲牛好香带甜,肉质都嫩嘅又无筋,份量都适中,唔会食到一半就无晒牛。曾经食过一间啲牛肉好多筋真系搞唔掂!食食吓个面时杯热柠水就嚟咗啦!睇到真系吓亲,侧边系好多污垢,水面满布油嘅踪迹,好明显睇得出,加上依家疫情笼罩,最好都系注意吓啲碗碟杯嘅卫生啊!本身都有挣扎需唔需要当面反映,但一嚟赶时间,二嚟佢换咗比我都未必想饮!所以干脆直接唔饮摆系侧边算!希望店家会注意返,为咗个多士我都再帮衬嘅加上价钱都ok,但可能短期内唔会去住!

煎蛋蛋黄液好流质,煎得刚刚好,不过我更爱㶶边蛋啊!