2024-07-27
今日lunch同同事一齐黎食,真系成件事好恶心。。。一坐低就发现旁边有只蟑螂爬紧,同啲工作人员讲,完全若无其事无动于衷就咁讲话你调位啰,𠮶下都已经有少少担心㗎啦,都唔知啲嘢食会唔会会出事,点知道。。。换咗去另一个位,坐低煮完嘢食就正常咁食啦,差唔多食晒,同事就饮佢个面豉汤,点知佢饮饮下,突然间面有难色,面都青埋咁想呕,一望,碗汤入面有一只蟑螂🤢🤢🤮🤮我哋吓到魂飞魄散,即刻叫工作人员过嚟,个工作人员即刻拎走碗汤,唔俾我哋再掂,然后仲话换过碗俾我哋,连唔好意思都冇讲过一声。我哋当下吓到唔记得影低,好在后面影咗张收据证明今日去咗食饭。而家念番,佢啲汤一定系一大煲咁煮,所以我念煲野都好多‘料’🤮🤮🤮我哋离开间嘢越谂越核突,系咁干呕,真系搞唔掂,啲店员嘅态度都极度离谱,完全系已经习惯咗有呢啲情况出现,好似日常咁。一间咁嘅食肆,收人价钱又唔算平,咁嘅服务态度咁嘅食物质素咁嘅环境,唔建议,唔会有第二次🤡