2018-10-11
用膳当日系平日下午茶时段,人流唔多,店内有好多吉位,但唔知点解唔放人入去,我估系因为准备三点落场,但因为咁样而要令客人等超过二十分钟实在讲唔通,呢方面希望该餐厅会著手改善。餐厅空间唔多,放食物的地方好D奇怪,例如菜、丸等嘅类别全部都放系近门口位置,我自己走去夹的时候感觉真系唔多卫生,因为同外边空间嘅接触太接近喇,而且佢亦无盖或任何物件遮掩住食物,感觉会有机会污染左食物而不知觉。由上可见,难怪早前该餐厅被发现雪糕含大肠菌群含量超出法例上限八成,用膳当日亦已一早停用。不过讲番食物方面,菜嘅选择系几多嘅,娃娃菜、菜心、生菜等;肉方面有几款丸,而我就拣左上等牛肉(HKD69);值得一提系个日式寿喜烧汤底,真系唔系交HEA货,浓淡适中,香气飘逸,放埋粉丝入去食味道一流!另外,佢个咖哩汁加落白饭食到又系醒神,白饭D米粒粒分明,质素几好,值得一试。价钱方面2:00PM - 4:00PM 入场只系HKD69(加一服务费),对比番食物质素都可以接受。