2016-01-06
2035 浏览
星期日家庭乐,同爸妈到新都城行街顺道影埋薯蛋头夫妇早一日俾左几间餐厅爸妈拣,佢地都话想食韩烧,于是预早一日打去订位,原来有9折啊!星期日晚市原价每位大人$178,任烧任食任饮,虽然晚市系5:30pm开始,我地7pm先黎到开始食,全场亦基乎满座,但啲食物都fill到爆哂,完全唔似已始开始左个半钟。一边食先发现原来店员fill食物fill得好快,而且一直见店员清洁取食物区既枱面,好卫生,呢两点好值得赞生食物摆放满满的,款式很多,每盆都有牌仔标示食材名称,十分整齐卫生。前菜类及蔬菜类也很多选择呢!用来中和烧肉既油腻感很不错!熟食亦吸引!扇贝及青口一出场就被抢夺一空啦后来亦有整盆整盆的refill啊连炸物也有供应~甜品,糕点,水果,寿司,沙律,仲有无影到相既雪糕...选择真系好多!饮品除左豆浆,酸梅汤,西洋菜蜜,热茶,仲有各式汽水都系任饮,餐牌上亦有另加钱既各式酒类~我地就加左支韩国米酒$58 三人share~爸爸话食烧肉要饮酒先尽兴,但我同妈妈酒量麻麻,经理推介我地饮韩国米酒~~~呢只米酒好易入口,唔好酒既我都边食边饮饮左两三碗烧物爸妈最爱三文鱼,鱿鱼,鸡肉串,虾,多春鱼,牛仔骨,三文鱼件件
星期日晚市原价每位大人$178,任烧任食任饮,虽然晚市系5:30pm开始,我地7pm先黎到开始食,全场亦基乎满座,但啲食物都fill到爆哂,完全唔似已始开始左个半钟。一边食先发现原来店员fill食物fill得好快,而且一直见店员清洁取食物区既枱面,好卫生,呢两点好值得赞 生食物摆放满满的,款式很多,每盆都有牌仔标示食材名称,十分整齐卫生。 前菜类及蔬菜类也很多选择呢!用来中和烧肉既油腻感很不错! 熟食亦吸引!扇贝及青口一出场就被抢夺一空啦后来亦有整盆整盆的refill啊 连炸物也有供应~ 甜品,糕点,水果,寿司,沙律,仲有无影到相既雪糕...
选择真系好多! 饮品除左豆浆,酸梅汤,西洋菜蜜,热茶,仲有各式汽水都系任饮,餐牌上亦有另加钱既各式酒类~
呢只米酒好易入口,唔好酒既我都边食边饮饮左两三碗 烧物爸妈最爱三文鱼,鱿鱼,鸡肉串,虾,多春鱼,牛仔骨,三文鱼件件肥美又唔鯹,牛仔骨够腍有牛味亦有肉汁~
其他有腌料既肉类都好唔错,每种腌汁都好味,唔会太咸
萝卜炆牛骨,萝卜本身就好清甜,而且无根,炆得好腍,吸哂牛既精华,连好少赞野好食既妈妈都大赞呢,个汤头就有齐牛骨,红白萝卜既精华,无味精好好饮
总结真心值得再试,其实呢类任食韩烧俾我感觉一向系唔卫生同好咸,好多油烟..
今次感觉却好好,一来真系好卫生,食物好味,尤其熟食有惊喜烧炉个盆㶶左店员会主动换,换碟也很快,抽风系统很不错,无油烟啊(爸爸大赞)!
埋单一位都系$200左右,可以令屋企人食得咁开心,值