之前去台湾旅行嘅时候已经听闻过呢间甜品舖,但系因为时间仓猝冇去食,经开希慎行街,见佢居然喺香港开咗分店,虽然见到排哂长龙,但系都忍唔住要试一试,点知一试难忘!!😇拎起餐牌,款款卖相都超级吸引,完全唔知拣咩好呀!!最后见到有个季节限定,仲要系我最钟意嘅爱玉,即刻帮选择困难症嘅我解决左问题🙈点知原来都有好多唔同款式,包括雪花冰,饮品同埋甜品。呢个爱玉系列主打天然低卡、无添加嘅爱玉制作,健康又美味,适合夏日消暑,仲好适合我呢啲减肥人士🤭,最后拣咗以下两款:🩵青柠爱玉嫩仙草盛盘 $52呢个台湾特色爱玉甜品,口感滑溜爽口,真系超适合消暑,而佢呢有一杯仔嘅青柠汁可以落去个甜品度,加咗之后成个甜品更加Fresh,又增加咗个层次,而仙草嘅味道都好嫩滑,入边呢仲会有一啲白玉珍珠粒,口感非常之烟靭,超级好食🤭💛白苦瓜爱玉嫩仙草盛盘 $52而朋友拣咗白苦瓜,主要有一个白苦瓜汁可以落去个甜品度,落完之后我完全冇兴趣试🙈但系朋友话有丰富维他命C,说服我试吓,试咗一啖之后,完全改观,因为原来佢一啲苦味都冇架,反而系好甘甜既味道,非常之好味,又健康😋🧡而两个盛盘都会包括咗芋圆、薯圆、珍珠、红豆同埋薏米,全部配料都好

🩵青柠爱玉嫩仙草盛盘 $52

💛白苦瓜爱玉嫩仙草盛盘 $52

🧡而两个盛盘都会包括咗芋圆、薯圆、珍珠
、红豆同埋薏米,全部配料都好好食,特别要赞芋圆同薯圆,大大粒,超级Q弹同埋烟靭,份量十足,味道满分😋😋😋