2021-02-11
外省牛肉面 (半筋半肉)$85 汤底带有少少辣,面质带有少少烟韧似手工面,我几钟意!不过最差就系牛筋!!韧到呀妈都唔认得😭😭真系好晒牙力咬唔开!牛肉有两三旧都系偏韧🙄无其他餐厅咁稔,唔排除有人钟意食有咬口既肉,不过唔系我地🤨🤨卤肉干拌面 $65 呢个有惊喜🤩卤肉肥美而且非常稔!!配菜有青葱及辣菜谱,捞埋系劲惹味好食㖞😍份量好足够捞到手工面🤪🤪不过食到底就比较油腻啦,但整体都正既🥰粟米蛋饼 $39 饼皮带有少少厚度烟烟韧韧,我麻麻地🥲不过系台湾食过都系咁,食落充满蛋香,而粟米无咩味🤨🤨我会形容成个蛋饼比较平庸简单低调etc🤷🏻♀️珍珠奶茶 $35好耐无饮🧋叫左杯少甜,有奶茶香,珍珠烟韧,正常发挥啰😬原来佢系米芝莲😨或者系咁岩当日餐厅不在状态,我地就觉得一般般!另外繁忙时段原来只有45分钟用餐😯😯😯系我见过最短既用餐时间⋯⋯⋯一心本住黎食个牛肉面可以当去左转台湾,点知都系冲唔出香港🥲
外省牛肉面 (半筋半肉)$85
卤肉干拌面 $65
粟米蛋饼 $39
珍珠奶茶 $35
好耐无饮🧋叫左杯少甜,有奶茶香,珍珠烟韧,正常发挥啰😬