2020-08-04 1078 浏览
今日得一个人食晏,唔想自己煮,但系又唔想食面包咁干争争,嚟天后呢间以快餐店形式经营嘅「哈比斯烧肉串和咖喱」买外卖。其实之前已经同朋友嚟食过店里嘅 Kebab Donar (Lamb Roast),觉得味道很不错。羊肉香味动人,入口嫩滑鲜香,夹埋外层的饼皮一起吃,辣中带微膻,惹味非常,确是佳品!今次就试下 Chicken Curry,咖喱鸡可以拣配白米、印度烤饼或薯片。店员都几细心,会喺饭盒外面再包一层保鲜纸,以防咖喱汁在路途中溢出。咖喱鸡配印度烤饼 Chicken Curry with Naan ($68),回家后已急不及待,立刻开餐。先试下个汁,店里的咖喱系将印度同巴基斯坦的咖喱混合一起炮制,所以味道很特别,既有重香料的印度香,亦有丰富肉味的巴基斯坦元素,入口辣劲十足,冲击味蕾。鸡肉分量颇多,而且十分大件,入口啖啖肉,加上吸收了咖喱的香味,令人胃口大开。旁边用锡纸包住嘅三角形 Naan 亦非常好吃,外脆内韧,蘸少许咖喱汁入口,味道一流!下次嘅目标就系嚟试下佢哋嘅炒饭同沙律,看看水准如何。
下次嘅目标就系嚟试下佢哋嘅炒饭同沙律,看看水准如何。
外卖自取