2025-01-12
启德airside有间用冲浪做主题嘅餐厅,喺空中花园𠮶层,餐厅嘅空间感好大,室内室外都可以坐,室内仲有一个室内冲浪场,食饭嘅时候可以睇到有人喺度冲浪,而且仲会有冲浪嘅音乐播放,我自己第一次嚟呢类型嘅餐厅就觉得都几新奇🔸芒果拉西 $58呢杯饮品系芒果奶昔加肉桂,饮落去会先饮到芒果嘅甜味,然后就会慢慢渗出肉桂味,饮落去几清新特别🔸印尼吞拿鱼沙律 $188成个沙律嘅材料有生腌吞拿鱼、椰子油、青柠、蕃茄、青苹果、柚子、火箭菜、薄荷叶等,用咗好多款食材,味道系带天然果酸,清新开胃🔸沙嗲鸡肉串(5串) $125沙嗲鸡肉串烧得好香,鸡肉肉质都仲好嫩滑,配咗一个沙嗲汁,沙嗲味道好浓郁🔸泰式大虾粉丝煲 $168粉丝煲个份量都几大,有两大只大虾,食落去好爽弹,好新鲜,另外粉丝够晒入味,份量都几多下建议share食🔸印尼鸭肉炒饭 $168炒饭份量好大,炒得够干身,材料亦都够多,特别系鸭肉,调味做得唔错,而且带少少辣更加惹味🔸斑兰椰丝卷 $88斑兰椰丝卷摆盘做得几吸引,系一款,我平时好少食嘅甜品,食落好香椰丝味,有住淡淡斑兰香,另外可以配埋个云呢拿雪糕食,味道几特别
🔸芒果拉西 $58
🔸印尼吞拿鱼沙律 $188