2021-08-19
❤️🔥之前一直听讲呢度嘅店铺非常打卡able,但原来佢嘅嘢食更加吸引!!❤️🔥•❤️🔥香煎带子青柠蟹肉苏盒唔好以为佢净系摆盆好睇,佢系Kala极之推介嘅菜式之一。首先带子好清甜,搭配埋蟹肉 再加埋比例啱啱好嘅苏盒,真系一定要试下!!•❤️🔥泰式辣茄汁墨鱼面 伴 香煎美国带子呢道主食意粉喺西餐嘅基础上 加咗少许东南亚风味,佢嘅泰式辣茄汁,上面嘅带子起到一个点睛作用,令我哋越食越开胃•❤️🔥泰式正宗冬阴功海鲜汤呢个都系极之推介菜式之一,睇泰国菜正唔正宗,第一样嘢一定系试佢个冬阴功。呢个汤辣、咸、酸嘅比例啱啱好,加上海鲜嘅鲜甜味,Kala饮到停唔到•❤️🔥双色芒果糯米饭食完泰国菜梗系唔少得泰国甜品!呢个芒果糯米饭嘅糯米饭好烟韧,唔太甜唔会漏 配上新鲜嘅芒果,又甜又多汁,简直系绝配,大家一定要试呢个甜品!•❤️🔥椰青大菜糕呢个系用椰青丝整嘅大菜糕,唔太甜,适合减紧肥戒紧口,又想食甜品嘅你。好似Kala呢啲重甜嗜好者,就食返芒果糯米饭好啲哈哈~
❤️🔥香煎带子青柠蟹肉苏盒
❤️🔥泰式辣茄汁墨鱼面 伴 香煎美国带子