2020-09-22
话说同太太享受完九龙站嘅Staycation旅程之后,就落去圆方食个快饭,点知就中伏。一间连旺角两百蚊放题都唔会有嘅问题,呢度竟然有,仲要两个人落楼过600,好Q嬲!首先讲左最唔掂嘅野先。海胆无味,蟹肉好干。带子太薄。但都唔系问题,因为有个好大嘅问题,吞拿鱼未解好雪,好似食雪条咁,讲真200蚊旺角放题都唔会咁啦(佢地系直接难食)。呢样好基本,食到成口冻冰冰,食鱼生变食雪条,无晒隐。至于其他鱼生都太冻跟本无味,拖罗都系无味。究竟佢点好意思收我三百蚊个lunch?隔离酒店啲刺身都好过佢。个蛋呢,真系好难食。首先个蛋唔滑嘅,好大阵鸡汤味,好似我用蒸焗炉蒸咁。最大问题,粒白果先大问题,竟然系苦嘅,即系处理得好差。面豉汤就酸嘅,系我饮唔惯,不过无乜料头,唔足料咁。粒果子都系冻嘅,个心雪条咁。啲沙律唔够料,渍物就普通。不过都系好难食。老婆就食咁嘅定食。烧猪肉正常,唔难食,有猪油香。刺身带子同八爪鱼好薄。天富罗都系重灾区,首先啲皮好淋,而且好油腻,都算,我食个白身鱼,竟然有油益味。讲真,旺角200蚊放题我接受,但300蚊个lunch真系好难食。唔知系咪食到个人好嬲,我觉得杯炭烧咖啡真系好难饮,无啡味
首先讲左最唔掂嘅野先。
啲沙律唔够料,渍物就普通。不过都系好难食。
唔知系咪食到个人好嬲,我觉得杯炭烧咖啡真系好难饮,无啡味亦无香味。
成件事最好系张台有洗手液,用落到滑手,唔痴立立。
讲真300蚊个set,两个人就600,仲贵过放题,但质素连旺角放题都好过佢,真系好嬲。