其实我用左openrice去揾地方食饭好耐,一向都好懒去写食评,不过今次唔写真系唔得!! 食物:汤x3,涵包x3,pancakex3,烧鱼,千层面,dessert,red wine X 1其实唔算难食汤有3分,不过我钟意比较creamy d,每个人口味唔同,所以3分涵包3个味试晒,我凌愿食茶餐厅d 餐包,1 分pancake都ok,所以3分烧鱼都ok,所以3-3.5分千层面,我食唔到有咩味,搞到我要落盐(平时我只会话d野太浓味),1 分dessert: 朱古力cake,呢个系最好食的,有4分wine呢d野(特别起出面饮),有时好depend on你付出几多环境+service:本身环境已经比较嘈,我一向钟意静d...都算...有个waiter好似以为自己做大排档甘,order d咩就大声叫,好似隔离台要多2支wine,据好似叫到差唔多成场都聼到,of couse要甘大声,因为据起出面果part叫返入面d人去做,哈哈,感觉就好似叫听到“两杯冻柠茶少甜行街唔该”甘...仲有,我地叫野食叫wine,拒话我地支wine cheap,叫我地选过第2支,一指就指两支最贵既比我地简,好似我地叫唔够

其实唔算难食
涵包3个味试晒,我凌愿食茶餐厅d 餐包,1 分
pancake都ok,所以3分
烧鱼都ok,所以3-3.5分
dessert: 朱古力cake,呢个系最好食的,有4分

环境+service:
本身环境已经比较嘈,我一向钟意静d...都算...
仲有,我地叫野食叫wine,拒话我地支wine cheap,叫我地选过第2支,一指就指两支最贵既比我地简,好似我地叫唔够野食甘(我地3个女仔食得几多野),我地刚刚食完就赶住收碟,问你仲有咩要...
anyways,一间甘cheap既餐厅我都未必会令我写甘长既文!!

最过分既系埋单要HKD16XX
我都觉得好奇怪,我地食甘少野,支wine又甘“cheap”,点会甘既价钱!?
所以我check单,一路对…睇到一半(据睇住我check),据忽然话:好似计多左支酒唔记得帮你cancelled…据好似一早知甘,我唔check据唔讲,从拒拿张单过来到我check单到拒讲起码有3分钟以上既时间(因为初头我都无想过要check单),到最后先变返张单HKD1200,而巨都系讲左句唔好意思。

*** 我呢世都唔会再食呢间餐厅,亦recommend所有人唔好去食 ***