2018-04-28
又黎到Happy Friday,梗系又出动揾食啦~依间餐厅系我旧公司附近,今晚旧地重游,梗系唔系返旧公司啦,而系食西餐😋老公系牛魔王,所以叫左个烧美国安格斯肉眼扒,5成,黑椒汁另上旁边系牛油薯蓉,仲有粒粒薯仔,又香又滑又有口感牛排烧得好香,切开仲见红,外面焦香,5成熟,控制得岩岩好👍🏻沙律系三文鱼沙律,加左橄榄油和红酒醋,味道更提升,做法西式。餐汤系罗宋汤,师傅有料到,加左一种材料,唔系度度都会加,但加左会加分。哈哈,虽然唔系咩秘密,但想知就自己试下啦~餐包为脆猪,好delighted r!我就点左个「软壳蟹龙虾汁天使面」你以为软壳蟹做主角!我话天使面先系精髓,因为天使面完完全全吸收左龙虾既精华、味道,好出色👍🏻当然软壳蟹都调味不错,但依个天使面真系喜出望外!配料仲有蚬肉、鱿鱼、虾、磨菇...真系真材实料见今晚系Happy Friday, 饮杯咖啡都唔使担心今晚训唔著,因为听日唔使返工所以我点左我钟意晚忌廉焦糖咖啡加左忌廉既咖啡,更香更滑,mix埋焦糖,更香更甜老公就点左杯有酒精既「休闲人生」,包括西柚、橙片、伏特加、红酒、蓝梅.好靓仔呀!味道甜甜地,我觉得女仔会钟意多d😁甜品系牛奶布
旁边系牛油薯蓉,仲有粒粒薯仔,又香又滑又有口感
哈哈,虽然唔系咩秘密,但想知就自己试下啦~
餐包为脆猪,好delighted r!
我就点左个「软壳蟹龙虾汁天使面」
你以为软壳蟹做主角!
当然软壳蟹都调味不错,但依个天使面真系喜出望外!
配料仲有蚬肉、鱿鱼、虾、磨菇...真系真材实料
所以我点左我钟意晚忌廉焦糖咖啡
加左忌廉既咖啡,更香更滑,mix埋焦糖,更香更甜
好靓仔呀!
味道甜甜地,我觉得女仔会钟意多d😁
甜品系牛奶布甸做结尾,浓郁既北海道牛奶味将这餐丰富晚餐划上句号。