2022-09-03
适逢去九展睇show又未到时间,于是入咗嚟呢间潮州菜食饭😚我哋两个人本身冇谂住嗌咁多嘢食,但系食下食下就越嚟越开胃,唔觉意都嗌咗唔少嘢食🤣竹笙北菇炖菜胆个汤几足料,汤底又够清甜,几啱食嘢之前饮清一清个口😚卤水鹅片拼卤水墨鱼卤水方面我哋两个人食唔到太多嘢但又想试多啲于是加多$20嚟要鹅片同墨鱼🦑 个卤水汁好好味,而鹅片同墨鱼都有水准,大家可以一试!香煎蚝仔酪劲钟意食呢个蚝仔酪,香脆可口又足料,但系记住嗌咗嘅话要趁热食啊!虽然冻咗都OK,但系炸嘢热食当然好味好多🤤金银蛋浸时蔬(西兰花)招牌吊烧鸡(半只)唔系讲笑!呢个吊烧鸡系我哋两个人一致认为系成餐饭嘅highlight!!! 个鸡烧到皮脆肉嫩,下次嚟食一定会再叫!福果芋泥个芋泥应该系即叫即整嘅,所以等耐少少先有。不过又真系值得一等嘅🤤 食落唔会太甜,口感又绵滑,加埋上面啲糖渍白果一齐食嘅口感好特别,为餐饭画上完美嘅句号🥰另外不得不赞,呢度啲Staff全部都好友善,好有礼貌,令到成餐饭都食得好开心😚
竹笙北菇炖菜胆
个汤几足料,汤底又够清甜,几啱食嘢之前饮清一清个口😚
卤水鹅片拼卤水墨鱼
香煎蚝仔酪
金银蛋浸时蔬(西兰花)
招牌吊烧鸡(半只)
福果芋泥