2023-06-11 1757 浏览
有几次午餐时间路过元气一杯,餐厅都系坐满人客,所以感觉上餐厅应该都尚算出色,早已埋下有机会一试嘅打算。终于,上星期约同事食饭,决定到元气一杯一试。由于第一次嘅关系,就打电话去订枱,但接听电话嘅餐厅服务员冷淡地回应佢地唔接受订位,要自己嚟等位就收左线,感觉好受伤,第一印象就咁被破坏左🥲🥲当日1点正去到,总算幸运𠮶日客人唔多,好快就被安排二人座位。餐厅面积不大,座位亦比较相近,所以环境比较吵杂,同同事倾计嘅时候都要提高声线。食物方面,食品质素同份量都唔错👍🏻。午市定食有多款选择,价钱亦算经济,丰俭由人。我自己就拣选左炸物拼盘紫菜饭,有沙律、前菜、汤、炖蛋、主菜同水果,另外仲有一杯饮品,十分丰富🤩。总体而言,除左服务低于预期外被扣分外,食物同环境尚可,午餐嘅话都可以一试。