2022-07-23 248 浏览
星期五晚 海港城间间餐厅都好多人排队 呢一间可以walk-in 又可以用coupon 就入左去餐厅装修唔错 又望到海 几浪漫 呢个价钱呢个气氛 本身都几期待我叫左焗菠菜杂菌酿鸡胸 同行友人叫左澳洲M6和牛西冷牛扒 再叫左个焗芦笋❌焗菠菜杂菌酿鸡胸鸡胸表面烧㶶左 上边再洒上一片片嘅松露鸡胸冇味 松露好淡所以只系食到鸡胸㶶咗嘅苦味🤦‍♀️鸡胸配菜系南瓜蓉 秋葵 菇啲菇有浸噏未 都合理 菇都系噏出嚟嘅🤔南瓜蓉少甜 好食 但配埋鸡胸 就被鸡胸嘅苦味遮晒 本身我会期待呢一间餐厅咁嘅价钱 食材会好好配搭 提升味道嘅层次 可惜系冇嘅❌澳洲M6和牛西冷牛扒牛扒上边都系一片片松露我哋叫咗medium 佢煎得唔好 有啲地方太熟 有啲地方太生 咁on average都系medium嘅🤦‍♀️松露冇味 连和牛都冇味 系唔系唔记得落盐?牛扒嘅配菜同鸡胸一样都系南瓜蓉 秋葵 菇 明显系冇谂过食材嘅配搭焗芦笋上面都有松露 个酱用牛油煮 食落好漏其实系唔系所有食材都求其放啲松露 唔谂吓点样带出松露嘅香味 点样带出其他食材嘅味道 就可以做松露主题嘅餐厅?不过餐厅一开头送咗一篮餐包 面包热热地 好似啱啱焗好咁 好松软好好食😋

❌焗菠菜杂菌酿鸡胸
啲菇有浸噏未 都合理 菇都系噏出嚟嘅🤔
南瓜蓉少甜 好食 但配埋鸡胸 就被鸡胸嘅苦味遮晒

❌澳洲M6和牛西冷牛扒
牛扒上边都系一片片松露
松露冇味 连和牛都冇味 系唔系唔记得落盐?
澳洲M6和牛西冷牛扒

焗芦笋上面都有松露 个酱用牛油煮 食落好漏

不过餐厅一开头送咗一篮餐包 面包热热地 好似啱啱焗好咁 好松软好好食😋唔怪得之大家都推介餐包😂😂
  • 餐包