2023-10-05
🔸大门横丁🔸🔆依几日🦁先生唔系好舒服,我地决定食清小小,见到厚福街有间手打乌冬,一于GOGOGO~🔆蟹肉蕃茄汤手打乌冬 $90蕃茄汤唔错几好味,佢有蕃茄的酸甜味, 亦都几浓厚,可以挂到上乌冬。手打乌冬未到好弹牙,但都滑溜,正常发挥。蟹肉份量都足够,但雪味有啲重,同埋未有清理好蟹壳。而配菜亦一般,有半只半熟蛋,鸣门卷同碗豆,但豆荚两侧嘅纤维未有处理好。整体用餐体验麻麻。😥🔆蕃茄汤叉烧手打乌冬 $82同样系味道浓厚嘅蕃茄汤,叉烧细细块,有大概4-5块。肥瘦不一,有2块特别特别肥,但都算入味。配菜每碗都一样,所以出现的问题亦一样。😥🔆盐烧野莲猪腩卷 $40串烧系全餐觉得最好食嘅野。猪腩卷烧得微焦,表面亦有微微的盐香,食落仲有炭烧嘅味道。一啖咬落去的口感好平衡,猪腩片小小的脂肪,配埋中间包住的野莲爽脆多汁,好有惊喜。🤩🔆虽然我哋只系试左佢一款串烧,但由于佢嘅乌冬真系比较一般,我哋都一致觉得佢应该系比乌冬耽误咗嘅串烧店。😂我哋见餐厅写仲开到凌晨1点,食串烧吹水好似都唔错🤭,有机会下次再试下!🔆Pleasure指数(满分5粒🤩)🐭小姐:🤩🤩+0.5🦁先生:🤩🤩🤩📌地址:尖沙咀厚福街9号豪华阁地舖🎐
🔆蟹肉蕃茄汤手打乌冬 $90
🔆蕃茄汤叉烧手打乌冬 $82
🔆盐烧野莲猪腩卷 $40
🔆Pleasure指数(满分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩+0.5
🦁先生:🤩🤩🤩
📌地址:尖沙咀厚福街9号豪华阁地舖
🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure尖沙咀
#Pleasurer
#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #tsimshatsuifood #香港美食 #香港 #香港乌冬 #尖沙咀 #尖沙咀乌冬 #尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去处 #食好西系列 #尖沙咀餐厅 #香港串烧 #乌冬 #香港居酒屋 #荃湾线 #尖沙咀乌冬 #尖沙咀串烧 #居酒屋 #厚福街 #大门横丁