2024-02-24 592 浏览
今日去尖沙咀剪头发,去之前上OpenRice睇吓附近有咩好食,见到呢间潮州面店好有兴趣,就决定去试。喺门口等位嘅时候见到餐牌,一个单𩠌面已经加到$60,绝对唔平,但一场嚟到决定照入去试吓。一坐低望到餐牌$62?!咁都算,我坐低𠮶阵大约12:15pm左右,好快就决定叫一碗紫菜墨丸米,个职员问我要炸定唔炸𠮶只,我话唔炸,佢话卖晒。但之后佢又改口话唔够,同你加几粒白色嘅落去啰。我话如果卖晒我叫其他嘢,佢问厨房,个师傅好大声咁话有。我问佢咁炸嘅呢?佢好似唔肯俾我转其他嘢咁系都话有。就系咁照落单。结果嚟咗碗全白色嘅墨丸米。我拧转面问个职员一粒都冇呀?佢答我寻日犀利呀嘛!我:??佢话寻日犀利,卖晒!我𠮶一刻又嬲又无奈。你卖晒唔系问题。问题系我问你系唔系卖晒,系我就转其他嘢,你好肯定咁答我有!系咪觉得自己出名就可以咁样对消费者?结果$62我食咗一碗平平无奇,得四粒墨丸嘅墨丸米。你可以话佢包一碟油菜或热饮,但都绝对唔值呢个价。