2014-11-26 466 浏览
阿b系我肚入面已经37周了,我仍然为「为阿b写够100篇」而努力中。最近系粉岭facebook group见到好多人都话呢间外貌似日式小拉面店既「东京拉面」唔错,一于又去试下啦。见到餐牌个心已谂,好似又系港式拉面铺咋㖞。日式叉烧拉面   hkd 42拉面上台已觉中伏,明显系港式拉面啦,面似系超市买到自己返屋企煮果啲香港品牌出既拉面饼,叉烧有肉腥味,个汤只系咸,葱粒只系街市买菜既中国葱,完全冇得同同区「札榥拉面」相比,虽然「札榥拉面」较贵,但那些才是日式拉面啰。这里的,极其量系比吉之岛food court果啲好啲啲,虽然只系hkd 42,但依然有啲后悔信错网上留言而黎帮衬。明明未饱,都决定放弃了。埋单计数至知杯茶要收hkd 1,有需要咁计较吗?系而家咁多日式正宗拉面铺计,竟然咁港式拉面仲生存到?绝对没下次。

见到餐牌个心已谂,好似又系港式拉面铺咋㖞。
日式叉烧拉面   hkd 42