2004-06-19 22 浏览
今日提早同爸爸庆祝父亲节. 打电话黎凤城book台, 问定佢个menu系咪同平时一样, 接电话个男人话系, 我地就拣左呢间.8点钟黎到, 我地话book左台, 佢地先至临时临急搭左张细台俾我地, 已经要扣分.坐低叫佢俾menu我地睇, 佢只系俾左两张纸我地睇, 我地问佢拎个大menu俾我地, 佢话今日大menu o既菜唔available, 我话打电话时问过个menu同平时一样, 佢就话整唔切!连我一心想试o既金银桂鱼卷都无得试!!张menu纸上除左set之外,可供选择o既菜不出十样, o系无乜选择之下,拣左:1)锅贴大明虾: 总共十只, 以虾多士黎讲, 唔算油, 只虾都弹牙.2)化皮乳猪: 好肥, 而且唔好食!3)金银蛋苋菜: 唔油, 正常炒菜一碟.4)上汤白菜苖: 呢个无乜味, 而且上台好求其, 卖相仲差过屋企自己炒.晚饭送红豆沙, 不过唔甜, 而且比正常稀, 唔掂.埋单都要成$400! 完全系俾听电话o既男人呃左!
2)化皮乳猪: 好肥, 而且唔好食!
3)金银蛋苋菜: 唔油, 正常炒菜一碟.
晚饭送红豆沙, 不过唔甜, 而且比正常稀, 唔掂.
埋单都要成$400! 完全系俾听电话o既男人呃左!