2024-08-09 215 浏览
今日男朋友心血来潮,带我出门约会,我哋嚟到咗元朗嘅公车泰国餐厅享用午餐。一入到餐厅,就即刻畀𠮶种身处泰国嘅感觉包围住。座位好舒服,啱哂打卡影相。菜色多到眼花撩乱,全部都系泰国嘅特色美食。泰式辣椒膏大头虾🦐🦐里面每只大头虾都好大只而且非常新鲜,虾肉肥美鲜甜。配埋独特嘅泰式辣椒膏简直就系令人上瘾!呢个菜色真系可以令男朋友加多第二碗饭。烧大鱿鱼🦑我哋都好钟意食鱿鱼,梗系唔可以错过啦!鱿鱼嚼劲十足,鲜香美味,简直就系还原鱿鱼嘅Q弹口感。酸辣凤爪沙律🥗点咗呢盘酸辣凤爪沙律作为我哋嘅餐前开胃菜,味道简直就系一流!口感爽脆,甜、酸、辣同时冲击味蕾。必食推荐!泰式炒蛏子泰式传统香料炒出嚟嘅蛏子简直就系Perfect!蛏肉鲜嫩肥美,入口脆嫩鲜滑,比大排档嘅仲好食!推荐大家嚟元朗一定要嚟试一试,快啲收藏起嚟啦!

泰式辣椒膏大头虾🦐🦐

烧大鱿鱼🦑

酸辣凤爪沙律🥗

泰式炒蛏子

推荐大家嚟元朗一定要嚟试一试,快啲收藏起嚟啦!