2023-11-10
系韩国食店林立嘅街道,呢间火锅小店显得格外突出,见到佢个火锅Menu图文并茂咁清晰列明每款锅底嘅食材,饮品选择有二十多款,入去support 吓小店先店舖名系「8锅臭臭锅」,锅底选择有8款,拣咗”特浓沙茶锅”主食加咗$10试吓”黑金卤肉饭”饮品拣咗”葡萄柚绿茶”另外追加”安格斯牛肉”,”白豚肉片” 同埋 “杂锦丸拼盘””特浓沙茶锅(小辣,走芫荽)”特浓沙茶锅底食材有:娃娃菜、牛丸、葱爆贡丸、沙白、粟米、金针菇、炸枝竹、鸣门卷、豆皮花枝卷、番茄、甜不辣、青豆角 同 少量粉丝特别喜欢牛丸、葱爆贡丸 同 豆皮花枝卷“黑金卤肉饭”甜甜哋嘅卤肉饭,好味😋呢$10 值得加“安格斯牛肉”卖相一般但质素都唔错啵“白豚肉片”估唔到$16 嘅份量又唔少啵瘦瘦嘅豚肉正正系我杯茶“杂锦丸拼盘”可按个人喜好,自选三款丸丸拣咗牛丸,福州鱼蛋,花枝丸因为试咗火锅底里面粒牛丸,觉得几好味,所以encore牛丸另外,福州鱼蛋又系我杯茶😌花枝丸就正正常常啦葡萄柚绿茶有埋柚子果肉嘅冻绿茶,啱晒一路打边炉,一路饮成日帮衬连锁任食火锅店,呢晚系呢间火锅小店有另一番味道环境相对宁静,几啱同朋友倾偈;因为唔系任食形式,唔会忍唔住而
店舖名系「8锅臭臭锅」,锅底选择有8款,拣咗”特浓沙茶锅”
主食加咗$10试吓”黑金卤肉饭”
饮品拣咗”葡萄柚绿茶”
另外追加”安格斯牛肉”,”白豚肉片” 同埋 “杂锦丸拼盘”
”特浓沙茶锅(小辣,走芫荽)”
特浓沙茶锅底食材有:
特别喜欢牛丸、葱爆贡丸 同 豆皮花枝卷
“黑金卤肉饭”
甜甜哋嘅卤肉饭,好味😋
呢$10 值得加
“安格斯牛肉”
卖相一般但质素都唔错啵
“白豚肉片”
估唔到$16 嘅份量又唔少啵
瘦瘦嘅豚肉正正系我杯茶
“杂锦丸拼盘”
可按个人喜好,自选三款丸丸
拣咗牛丸,福州鱼蛋,花枝丸
因为试咗火锅底里面粒牛丸,觉得几好味,所以encore牛丸
另外,福州鱼蛋又系我杯茶😌
花枝丸就正正常常啦
葡萄柚绿茶
有埋柚子果肉嘅冻绿茶,啱晒一路打边炉,一路饮
成日帮衬连锁任食火锅店,呢晚系呢间火锅小店有另一番味道
环境相对宁静,几啱同朋友倾偈;
因为唔系任食形式,唔会忍唔住而食过量,相对健康
值得一提嘅系,几位年轻店员有礼貌之余,手脚亦勤快,对我喺拣汤底有选择困难症嘅时候向佢哋提问都会细心回答😜
呢次支持小店体验非常良好