Plato Cafe & Bistro (裕民坊YM²)

2024-06-06 91 浏览
今日收工之后约咗朋友系裕民坊食西餐。门口睇落干净企理,入到去个vibes几好,播紧啲流行既英文歌。我地两个人叫咗两个主菜同一个黑松露薯条。晚餐仲包一杯32$ 既野饮同餐汤今晚晚餐个汤系甘笋汤,个汤都唔错,食到啲甘笋蓉似乎仲有啲南瓜蓉,饮落几清新1.炸软壳蟹忌廉意大利饭个软壳蟹炸得好脆,虽然望落细细只但系又好有肉地,个忌廉汁味道食落唔会好Heavy,中间有啲黄椒,红椒同露荀,加强口感之余又令到个汁无咁单一。2.德国脆皮咸猪手配酸菜一上枱好惊喜因为好大碟份量好充足,个皮炸得好脆,都几够味,配埋沙律啱啱好,好够饱,两个人有啲食唔晒,因为真系好多肉,仲可以点啲蜜糖芥末酱,食落无咁漏。3.法式炸薯条配黑松露薯条炸得好脆,佢系用黑松露盐,系幼身既薯条,好脆口,份量又系好大,两个人食完主菜再食埋薯条真系好饱。跟餐既冻果茶就正正常常唔会话好甜埋单两个人,每人$200 左右,食到咁大碟猪手真系几唔错

我地两个人叫咗两个主菜同一个黑松露薯条。
晚餐仲包一杯32$ 既野饮同餐汤

1.炸软壳蟹忌廉意大利饭